Nagyvilág

Saron önállóan lélegzik

Önállóan kezdett lélegezni Ariel Saron izraeli miniszterelnök, miután orvosai megkezdték felébresztését a mesterséges kómából.

Hétfőn Slómó Mor-Jószéf, a jeruzsálemi Hadassza kórház igazgatója elmondta, hogy Saron állapota még mindig válságos, és az önálló lélegzés ellenére továbbra is lélegeztetőgépen tartják. Az ébresztés órákat vagy akár napokat is igénybe vehet – tette hozzá. Az orvosok szerint nem valószínű, hogy a kormányfő gyógyulása olyan fokú lesz, hogy ismét elláthassa hivatalát.

A teljes ébresztés után kezdődhetnek meg azok a vizsgálatok, amelyek megállapítják: milyen károsodást okozott Saronnak az öt nappal ezelőtti agyvérzés.

Felmérik, hogy a 77 éves politikus hogyan reagál a fényre, a hangokra, a fájdalomra, s ezekből kiderülhet, mely képességei maradtak épen, és melyek sérültek.

Saron egyik idegsebésze szerint, aki vasárnap este a Kettes Csatorna tévéállomásnak nyilatkozott, a kormányfő túlélési esélyei megnövekedtek, de nem valószínű, hogy gyógyulása olyan fokú lesz, amelynek révén ismét elláthatná hivatalát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik