Nagyvilág

Saron magához tért

Az ébredés után vizsgálatok tisztázzák majd, milyen károsodást okozott az agyvérzés.

Ariel Saron izraeli miniszterelnök állítólag felemelte a karját, miután az orvosok csökkenteni kezdték altatóadagját – jelentette hétfő délután a Tízes Csatorna izraeli tévéállomás. Az orvosi forrásokat idéző magántelevízió szerint Saron a jelek szerint felemelte jobb karját, ami biztató jel a mesterséges kómából való fokozatos ébredés útján. Ron Krumer, a kormányfőt kezelő jeruzsálemi Hadassza kórház szóvivője ugyanakkor újságírói kérdésre sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a hírt. A teljes ébresztés után kezdődhetnek meg azok a vizsgálatok, amelyek megállapítják: milyen károsodást okozott Saronnak az öt nappal ezelőtti agyvérzés.

Felmérik, hogy a 77 éves politikus hogyan reagál a fényre, a hangokra, a fájdalomra, s ezekből kiderülhet, mely képességei maradtak épen, és melyek sérültek.

Saron egyik idegsebésze szerint, aki vasárnap este a Kettes Csatorna tévéállomásnak nyilatkozott, a kormányfő túlélési esélyei megnövekedtek, de nem valószínű, hogy gyógyulása olyan fokú lesz, amelynek révén ismét elláthatná hivatalát.

A miniszterelnököt a múlt szerdán vitték kórházba súlyos agyvérzéssel, csütörtök óta mesterséges kómában tartották orvosai, s hétfő reggel kezdték meg nagyon óvatos, fokozatos felébresztését, hogy megállapíthassák, milyen károkat okozott az agyvérzés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik