Nagyvilág

Szilveszterre kézre kerülhet Mladic

Szerb sajtójelentések szerint megtalálták a srebrenicai népirtás főbűnösének tartott Ratko Mladic rejtekhelyét, akit az év végére kiadhatnak a hágai törvényszéknek – írja B92.

A Vecernje novosti című szerb lap magas rangú, név nélkül nyilatkozó kormányzati forrása szerint a hatóságok ismerik a tábornok rejtekhelyét. Mladicot minden bizonnyal nem kerítik kézre a december 15-ei határidőig, annak ellenére, hogy Carla Del Ponte ezt követelte a szerb kormányzattól. Az év végére azonban várhatóan rács mögé kerül a tábornok.

Ugyanez a forrás arról is beszélt a lap munkatársainak, hogy Ante Gotovina elfogása és a Mladic-dosszié átadása csak elöljárója az elkövetkező napok eseményeinek.

A szerb miniszterelnök tanácsadója, Aleksandar Simic reményét fejezte ki, hogy hamarosan lezárul a Mladic-ügy, és az országnak nem kell többet a nemzetközi közösség szankcióitól tartania, mivel nem tartották be a december 15-ei határidőt.

A belgrádi sajtóban rendszeresen jelennek meg név nélkül nyilatkozó forrásokra hivatkozó hírek, amelyek szerint Mladic, illetve a szintén körözés alatt álló Radovan Karadzic elfogása a küszöbön áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik