Nagyvilág

Harmincan meghaltak egy bagdadi merényletben

Az öngyilkos merénylő egy autóbuszon robbantotta fel magát, amikor Bagdad központjában a busz éppen elhagyta az an-Nahda állomást a dél-iraki síita város, Násziríja irányában – jelentették be a hatóságok.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a merénylő egy gépkocsit hagyott a buszállomás közelében, majd az utolsó pillanatig várt a felszállással, amíg a busz lassan kifordult az állomásról, és menet közben ugrott fel, hogy elkerülje a biztonsági ellenőrzést. A gyanút fogó buszsofőr megpróbálta megakadályozni felszállását, de a férfi erőszakkal helyet foglalt a jármű közepén.

A detonációt követően a busz teljesen kiégett, több holttest elszenesedett, miután az utasok beszorultak a roncsba. Az áldozatok többsége a busz utasa volt, a többiek pedig egy közeli élelmiszerpult körül álltak a robbanás pillanatában. A halálos áldozatok számát növelte, hogy a robbanástól berobbantak a stand mellett lévő gázpalackok is.

Augusztusban ugyanennél a buszpályaudvarnál, ahonnan a síiták lakta területekre indulnak a járatok, követtek el egy szörnyű hármas merényletet gépkocsiba rejtett pokolgépekkel. Annak a terrorakciónak 43 halottja és 89 sebesültje volt. A mostani robbanás alig két nappal azután történt, hogy két öngyilkos merénylő 43 rendőrt és újoncot ölt meg a bagdadi rendőrakadémián elkövetett támadással.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik