Nagyvilág

Lelőtték az egyiptomi robbantások két gyanúsítottját

Lelőttek az egyiptomi rendőrök két beduint, akiket a sharm-el-sheiki és tábai szállodák ellen elkövetett merényletekkel gyanúsítanak. A Sínai-félsziget hegyeiben kirobbant tűzharcban a bujkálóknak rejtekhelyet adó férfi is életét vesztette.

Az egyiptomi belügyminisztérium közleménye szerint a nyáron Sharm-el-Sheik-ben, illetve tavaly októberben egy tábai szálloda elleni merényletek elkövetőit az egyik most lelőtt terrorista, Szálem es-Senub képezte ki a robbantásokra. A másik lelőtt terrorista a bombaszakértő unokatestvére volt, aki tevékenyen részt vett az összesen csaknem száz halálos áldozatot követelő sínai-félszigeti terrorcselekményekben.

Ezen kívül még az egyiptomi-izraeli határt ellenőrző nemzetközi megfigyelők elleni terrortámadással is gyanúsítják. A kairói hivatalos bejelentés szerint az egyiptomi rendőrség eddig 37, e merényletek elkövetésével gyanúsított terroristát vett őrizetbe, akik már részletes beismerő vallomást is tettek, milyen szerepet játszottak a robbantásokban.

További tizenegy terrorista a biztonsági erőkkel vívott tűzharcokban vesztette életét. Kairó szerint a Sharm-el-Sheik, Tábában és a nemzetközi ellenőrök ellen végrehajtott terrortámadások mögött ugyanaz a szélsőséges beduin csoport állt. A csoport tagjait még a nyár végén egyértelműen azonosították gyanúsítottak vallomásai és DNS-tesztek segítségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik