Nagyvilág

Neonáci diákok tanárokkal verekedtek Újvidéken

Vasrudakkal felfegyverzett neonáci fiatalok diákokkal és tanárokkal csaptak össze, miután náci köszöntéssel berontottak egy egyetemi szemináriumra a vajdasági Újvidéken – közölte csütörtökön a szerb rendőrség.

A 25 fiatal – egy szélsőjobboldali csoport tagjai – szerda este rontottak be a Fasizmus fenyegetése napjainkban című szemináriumra az újvidéki (Novi Sad) egyetem filozófia karára. A fekete bőrkabátba öltözött, rövidre vágott hajú fiatalok zaklatták az előadókat, a diákokat, és a mintegy 50 fős hallgatóság többi tagját. Több embert megütöttek, és szóban megfenyegették a szeminárium szervezőit.

A magát Nemzeti Szervezkedésnek nevező csoport röplapokat szórt szét, amelyekben “kommunista visszamaradottaknak” nevezték a szeminárium résztvevőit. A társaság a rendőrség megérkezése előtt elmenekült.

Ezt a csoportot tartják felelősnek a város nevezetes épületeire rajzolt fasiszta falfirkákért. A szerda esti incidensben senki sem sérült meg súlyosan. A szeminárium nyitott volt a nagyközönség előtt, s nem volt biztonsági őrizet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik