Nagyvilág

Biztonsági intézkedések New York-ban

Megerősítették a biztonsági intézkedéseket a New York-i szállodák körül, egy nappal azután, hogy a jordániai fővárosban három nagy, nyugatiak által gyakran látogatott hotelt ért öngyilkos merénylet.

A New Yorkban csütörtökön foganatosított újabb lépések közé tartozik, hogy “Herkules csoportoknak” nevezett, terrorizmus elleni harcra kiképzett alakulatokat telepítettek az olyan nagy szállodák köré, mint például a manhattani központi pályaudvarnál álló Grand Hyatt. A városi rendőrség az intézkedéseket bejelentve hangsúlyozta, hogy tisztán elővigyázatossági lépésekről van szó, mivel konkrét fenyegetéseket nem kapott a város.

A 2001. szeptember 11-i terrortámadás óta a New York-i rendőri erők folyamatos készültségben vannak, amelyet újra és újra megerősítenek, amikor súlyos terrorcselekmények történnek más országokban.

A szerdai ammáni robbantások célpontja a Radisson SAS és a Hyatt szállodalánc egy-egy ötcsillagos hotelje, illetve a háromcsillagos Days Inn hotel volt. Legalább ötvenheten meghaltak és több mint háromszázan megsebesültek a jordán fővárosban. Az al-Kaida beismerte, hogy ők követték el a merényletsorozatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik