Nagyvilág

Hatvanegyre emelkedett az indiai merényletek áldozatainak száma

Az indiai hatóságok legfrissebb közlése szerint hatvanegyre emelkedett az újdelhi robbantásos merényletsorozat halálos áldozatainak száma, és 188-an megsebesültek.

Az indiai rendőrség állítólag több mint 150 ember állított elő az elkövetők felkutatására indított nagyszabású nyomozás során.

A szombat esti merényletsorozat legfrissebb veszteségmérlegét az újdelhi belügyminisztérium egyik, neve elhallgatását kérő tisztségviselője tette közzé. Az indiai fővárosban a legszigorúbb biztonsági intézkedéseket rendelték el, miután szombat este Újdelhi különböző pontjain – köztük két zsúfolt piacon – néhány perc különbséggel három pokolgép robbant.

A merényletsorozatot néhány nappal fontos hindu és muzulmán ünnepek elé időzítették, a robbantások elkövetőjeként egyelőre egyetlen csoport sem jelentkezett.

A rendőrség az éjszaka folyamán Újdelhi-szerte több tucat kisebb szállodában is rajtaütéseket hajtott végre, a feltételezett merénylők után kutatva.

A Star News magántelevízió értesülése szerint a rendfenntartók több mint 150 embert állítottak elő, de hivatalosan egyiküket sem vették őrizetbe.

Hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg az értesülést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik