Nagyvilág

Blairrel tárgyalt Gyurcsány az EU-csúcs előtt

Gyurcsány Ferenc magyar kormányfő Tony Blair brit miniszterelnökkel folytatott megbeszélést Londonban. A tanácskozásról nem hoztak nyilvánosságra részleteket.

Gyurcsány Ferenc a csütörtöki EU-csúcsértekezletre érkezett a brit fővárosba: a London közelében lévő Hampton Court kastély falai között a globalizáció okozta kihívásokról és az erre adandó válaszlehetőségekről tanácskoznak majd az Európai Unió 25 tagállamának vezetői. Gyurcsány a négyszemközti megbeszélést követően részt vett azon a vacsorán, amelyet a brit kormányfő adott a másnapi EU-csúcsra érkezett szocialista kormányfők és pártelnökök tiszteletére.

A vacsorán szintén a globalizációról, pontosabban arról a növekedési és beruházási stratégiáról volt szó, amely a nemzetközi versenyben Európa helytállásához elengedhetetlenül szükséges, és megvitatták az Európai Szocialisták Pártja kezdeményezését, az “új szociális Európa” elnevezésű programot.

A vacsorára Gyurcsány Ferenc mellett José Socrates portugál, Göran Persson svéd, és Jiri Paroubek cseh kormányfő, illetve Poul Nyrup Rasmussen, az Európai Szocialisták Pártjának elnöke is meghívást kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik