Nagyvilág

Kommandósok rohamozták meg a délorosz gerillákat

Tucatnyi orosz kommandós péntek reggel megkezdte annak a nalcsiki üzletnek a rohamát, ahol gerillák barikádozták el magukat, túszokat ejtve.

Az ITAR-TASZSZ szerint a Szuvenyiri üzletben, amely az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat kabard-balkárföldi részlegének épületével szemben van, három gerilla tartott fogva két nőt és egy férfit. A RIA Novosztyi viszont úgy értesült, hogy az épületben csak két gerilla maradt, s azokat a kommandósok már megölték. Ezt megelőzően orosz rendőrök kiszabadították a nalcsiki 3-as számú rendőrállomáson ejtett öt túszt és megölték nyolc fogvatartójukat – jelentette be Vlagyimir Kolesznyikov orosz főügyészhelyettes péntek reggel a dél-oroszországi Kabard-Balkárföld fővárosában.

A kabard-balkárföldi belügyminisztériumban azt mondták, hogy a gerillák túszaikkal egy mikrobuszon próbálták elhagyni az orosz észak-kaukázusi tagköztársaság fővárosát, rendőrjárművek követték őket. A mikrobusz, amikor megállásra szólították fel, gyorsított, de vezetője elvesztette uralmát a jármű felett, és egy fának rohant. Ekkor a rendőrök bekerítették a mikrobuszt, kiszabadították a túszokat és megölték a gerillákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik