Nagyvilág

Megbénult Franciaország

Országos sztrájk kezdődött Franciaországban, tiltakozásul a nagy munkanélküliség és az alacsonynak tartott fizetések miatt. Az országon belül a vasúti- és a légiforgalom harmadára csökkent.

Párizsban és 74 más francia városban a tömegközlekedés leállt, legalább 150 tüntetés várható országszerte. A nemzetközi járatok menetrend szerint indulnak mind a sínen, mind a levegőben. A sztrájk a teljes francia közlekedési hálózat körülbelül 30 százalékát érinti.

Az iskolákban, az olajiparban és a közüzemi szolgáltatóknál ugyancsak tiltakoznak, de áramszünetre egyelőre nem kell számítani.

A Malév járatait nem befolyásolja a sztrájk, a magyar légitársaság párizsi járatai menetrend szerint repülnek – közölte Krebsz Adrien, a Malév szóvivője. Az esetleges menetrendi változásról értesítieni fogják az utazókat.


A Magyar Államvasutakat sem érinti a franciák munkabeszüntetése, mert a MÁV-nak nincs közös vonata a francia vasutakkal. Magyarországról Franciaországba legközelebb bécsi átszállással lehet vasúton eljutni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik