Nagyvilág

Lelőtték a sharm-el-shejki robbantókat

Egyiptomi rendőrök lelőtték az idén nyáron Sharm-el-Shejk sínai-félszigeti üdülőhelyen elkövetett robbantásos merényletsorozat két újabb gyanúsítottját, egy harmadikat pedig őrizetbe vettek - közölte a kairói belügyminisztérium.

A tárca közleménye szerint a rendőrök szerda este, az egyiptomi-izraeli határtól nem messze magasodó Halal-hegység körzetében végeztek a két férfival, akik gépkocsival próbáltak átjutni egy ellenőrzőponton. A közlemény Hálid Muszaid és Tulub Murdi Szulejman néven azonosította a két férfit; egyikük a merényletsorozat értelmi szerzője, a másik bombakészítő volt.

A tűzharc nem messze attól a helytől történt, ahol néhány órával korábban a rendőrök lelőtték a robbantások egy másik feltételezett kitervelőjét, Músza Mohammed Szálem Badrant. A szerdai esti tűzharcot követően az egyiptomi rendőrök őrizetbe vettek egy harmadik férfit, aki a két lelőtt férfi gépkocsiját vezette. A férfi kihallgatása során bevallotta: részt vett a merényletek végrehajtásában.

A rendőrség lőszert, robbanószerkezetet, házilagos készítésű időzítő berendezést, hamis rendszámokat, valamint videokamerát és egy olyan videofelvételt talált a gépkocsiban, amelyen a csoport tagjai a merényletsorozat előtt a robbantások végrehajtásában való szerepüket magyarázták el.

Sharm-el-Shejkben július 23-án három pokolgép 67 ember életét oltotta ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik