Külföld

A Kalifátus Hangja: al-Kaida-híradó az interneten

admin
admin

2005. 09. 28. 11:02

Televíziós hírműsort sugárzott az al-Kaida az interneten a Kalifátus Hangja címmel - írja az Adnkronos International olasz hírügynökség.

A terroristák már régóta felhasználják az internetet propaganda céljaikra, de ez volt az első eset, hogy az al-Kaida televíziós hírműsorral jelentkezett. A Kalifátus Hangja internetes adása annyiban eltért a televíziós híradóktól, hogy a műsorvezető fején maszkot, derekán pedig töltényhevedert viselt.

Az egyik oldalán a muzulmánok szent könyve, a Korán volt látható, a másikon pedig egy állványon rögzített géppisztoly, amelynek a csövét a kamerára irányították. A műsorvezető közölte, hogy a Kalifátus Hangja hetente fog jelentkezni.

A 16 perces műsor vezetője a nézőknek egyebek között arról számolt be, hogy a “cionista erők kivonulásával felszabadult a Gázai övezet”, a palesztinok nagy győzelmet arattak. A muzulmán világ nagy örömének és isteni büntetésnek nevezte az Egyesült Államokban pusztító hurrikánokat, valamint részleteket olvasott fel Abu Muszab az-Zarkávi, Irakban tevékenykedő terrorista egyik, az iraki síitákat háborúval fenyegető beszédéből.

A műsorba angol nyelvű reklámot is beiktattak arról, hogy az interneten hamarosan látható lesz a Totális Dzsihád című film. Egyelőre nem tudni bizonyosan, hogy a Kalifátus Hangja valóban al-Kaida-produkció-e. A hírműsorral a terrorszervezet közvetlenül fordulhat a nagyközönséghez, mivel a televíziók többnyire csak részleteket ismertetnek nyilatkozataiból, a képanyagból pedig kiszerkesztik a túszok brutális meggyilkolásának a jeleneteit.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.