Nagyvilág

Izrael rakétákkal lőtte Gázát

Az izraeli légierő szerda hajnalban rakétákkal támadta Gáza városát és szárazföldi razziákat hajtott végre Ciszjordániában. Személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

Palesztin források szerint találat érte Mahmúd Abbász elnök Fatah mozgalmának egyik kulturális létesítményét is, az épületben súlyos károk keletkeztek. A heves rakétatámadások következtében a városban megszűnt az áramszolgáltatás, Gáza teljes sötétségbe borult. Több célpontot – így egy menekülttábort – ért találat a város közvetlen szomszédságában, sebesülések azonban nem történtek. Az izraeli erők lebombáztak egy hidat Gáza közelében.

Izraeli közlés szerint a támadás célpontjai olyan palesztin létesítmények voltak, melyeket a szélsőséges csoportok használnak az Izrael elleni támadásokhoz.

A légitámadásokkal egy időben izraeli csapatok szárazföldi razziákat hajtottak végre Ciszjordániában. Katonák, illetve katonai járművek hatoltak be Túl-Karm és Kalkílija városába, több épületet átkutattak. Értesülések szerint a hajsza a Hamász és az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezetek tagjai után folyt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik