Nagyvilág

Folytatódik a robbantássorozat Irakban

Autós öngyilkos merénylő hajtott bele egy rendőrségi járműoszlopba csütörtök reggel Bagdadban. A déli Dúra negyedben bekövetkezett robbanásban legkevesebb tizenhat rendőr és öt polgári személy vesztette életét – közölte egy bagdadi belügyminisztériumi forrás.

A detonáció három rendőrautót vetett szét. A halálos áldozatokon túl, tizenhárom rendőr és nyolc polgári személy sebesült meg a támadásban. Az újabb bagdadi öngyilkos merénylet a szerdai példátlan támadássorozat folytatása, amikor tucatnyi robbantásos merényletben 160-nál is több ember veszítette életét az iraki fővárosban, a sebesültek száma pedig meghaladta az 570-et.

Abu Muszab az-Zarkávi, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet iraki szárnyának vezetője egy szerdai internetes üzenetben totális háborút hirdetett, és további merényletekkel fenyegette meg „az amerikai megszállókkal együttműködő” síitákat.

Rendőrök elleni pokolgépes merényletet követtek el csütörtök reggel az észak-iraki Kirkukban is. Az út mentén elhelyezett pokolgép két rendőrt megölt, négyet megsebesített, és teljesen szétvetette a rendőrjárőr kocsiját a város al-Aszkari negyedében. A sebesültek közül hárman súlyos állapotban vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik