Nagyvilág

Megbízhatók a távol-keleti autók

A német GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung) műszaki felügyelet által végzett használt autók minőségét vizsgáló felmérés szerint az ázsiai gyárak importált modelljei messze a legjobbak.

A német modellek közül a Mercedes A-osztály vívta ki a vezető helyet a kompakt kategóriában az egy-három éves használt autók körében. A Volkswagen modellek közül a legtöbb hiányosságot az öt évesnél nem korosabb Polo modellek mutatták. Katasztrofálisan rossznak bizonyultak a 6-9 éves Skoda Fabia modellek.

A GTÜ négymillió műszaki vizsga eredményét értékelte ki 150 kereskedelmi forgalomban lévő modell erősségei és gyengéi kimutatásához. A kompakt kategória és a luxus kategória kivételével a külföldi típusok bizonyultak a leginkább problémamentesnek. A Hyundai Accenttel elsőként lett listavezető egy koreai típus, mégpedig az egy-három éves kisautók kategóriájában.

A felső kategória éllovasa az Audi A8 lett. A Golf szempontjából előnyösnek bizonyult a modellváltás a hármasról a négyes sorozatra. (Az ötödik sorozat kiértékelése használt autóként még nem időszerű). Az Opel Vectra sikeresen előre tört a közép kategóriás típusok körében, és a Ford Mondeo és Focus is javított helyzetén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik