Nagyvilág

Eltérítettek egy kolumbiai gépet

Ismeretlen fegyveresek hatalmukba kerítettek hétfőn Kolumbiában egy utasszállító repülőgépet. Húsz utas és ötfős személyzet tartózkodik a fedélzeten.

Az utasok között van a kolumbiai kongresszus egy tagja, Antonio Serrano is. A gép az ország déli részén fekvő Florenciából indult, és Bogotá volt a célállomása. A légi jármű a tervezett célállomáson szállt le, de nem az El Dorado repülőtéren, ahol kellett volna, hanem egy katonai leszállópályán. A hatóságok nem tudják pontosan, hányan vannak a kézigránátokkal felfegyverkezett légi kalózok, csak feltételezik, hogy ketten. Kapcsolatba léptek a géprablókkal, próbálják kipuhatolni szándékukat.

Egyelőre csak annyit sikerült tisztázni, hogy a légi kalózok egy emberi jogi szervezet képviselőjével, a kolumbiai főügyészség egy képviselőjével és egy pappal akarnak beszélni – közölte Edgar Lesmez, a kolumbiai légierő főparancsnoka.

2002 februárjában a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) szélsőbaloldali fegyveres szervezet tagjai térítettek el egy utasszállító repülőgépet ugyanezen a járaton. Azon a gépen is utazott a kongresszus egy tagja, Jorge Gechen Turbay szenátor. Az akkor elrabolt szenátor azóta is a FARC túsza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik