Külföld

Tovább erősödött a nyáron az USA gazdasága

admin
admin

2005. 09. 08. 08:45

Július végétől augusztus közepéig folytatódott az amerikai gazdaság teljesítményének az erősödése - közölte az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed. Az adatokat még Katrina pusztítása előtt vették fel.

A szerdán kiadott időszakos jelentés az amerikai gazdaság főbb központjainak állapotáról számol be. A Fed 12 körzetéből 11-ben növekedés volt tapasztalható, az egyetlen kivétel Boston körzete volt, ahol a gazdaság vegyes képet mutat.

A vizsgált körzetekben általában erősödött a feldolgozóipar, az erőművi és bányaipari, az építőipari tevékenység, élénkült a kiskereskedelem, az idegenforgalom, a szolgáltatási és a pénzügyi szektor. A lakóingatlan piacon is összességében kedvezőek voltak a folyamatok, bár egyes körzetek az aktivitás lassulásáról számoltak be.

Előző, július 27-én közzétett elemzésben a Fed hasonló folyamatokról számolt be.

Az atlantai térségből – ahol a legnagyobb volt a pusztítás – arról számoltak be, hogy augusztus végén megbénult az olaj-és gáztermelés, és a várakozások szerint jelentősen növekedni fog a munkanélküli segélyért folyamodók száma Louisianában és Mississippiben.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.