Nagyvilág

Bombatámadás Irak második legnagyobb városában

Autóba rejtett pokolgép robbant szerda este a második legnagyobb iraki város, Bászra központjában. A merénylet legkevesebb huszonöt halott és sebesült áldozatot követelt a rendőrségi és kórházi jelentések szerint.

A pokolgép egy főként rendőrök és a biztonsági erők tagjai körében népszerű piactéri gyorsbüfé előtt robbant, a város egyik síita negyedében. A helyi rendőrség illetékese szerint legkevesebb tizenöt ember vesztette életét és tízen sebesültek meg a robbantásban. Egyelőre nem tudni, hogy az áldozatok közül hányan voltak a fegyveres alakulatok tagjai.

Egy másik rendőrtiszt, Idan ad-Darradzsi ezredes úgy nyilatkozott, hogy a terrortámadáshoz egy taxit használtak fel. A többségében síiták lakta dél-iraki városban viszonylag ritkák a merényletek Bagdadhoz, Irak nyugati vagy északi részéhez képest, ahol a szunnita lázadás különösen erőteljes.

A szerdai nap folyamán egy amerikai biztonsági szolgálat négy ügynökével végzett gépkocsiba rejtett pokolgép Bászra közelében – erősítette meg közleményben az Egyesült Államok bagdadi nagykövetsége a korábban diplomáciai forrásból kiszivárgott hírt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik