Nagyvilág

Német-magyar verseny a brit orvosi állásokért

Míg a magyarok stabil állásra hajtanak, addig a németek egy-egy angliai ügyelettel egészítik ki fizetésüket – írja a Népszabadság.

A legfrissebb adatok szerint jelenleg száznál több magyar orvosnak van stabil munkája Nagy-Britanniában, míg többeknek egyelőre helyettesítési vagy ügyeleti feladatok ellátására van lehetőségük. Nekik mostanában a német konkurenciával is meg kell küzdeniük. Németországból ugyanis egyre gyakrabban vállalnak egy-egy hétvégére Nagy-Britanniában ügyeleti állást, amellyel akár teljes havi fizetésüket megkeresik. A The Guardian információi szerint nemcsak németek, hanem spanyolok, hollandok és kelet-európaiak is vannak szép számmal a hétvégi ügyelők között.

A németországi klinikai orvosok szövetségének adatai szerint egy 27 éves beosztott orvos havi 3100 euró körül keres, egy 40 éves főorvos 4250 eurót visz haza. Ezzel szemben egy hétvégi brit ügyeletért akár 80 eurós órabért is bezsebelhetnek Angliában, ami egy 48 órás szolgálat után 4140 euró – gyakorlatilag egyhavi főorvosi fizetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik