Nagyvilág

A Wal-Mart a fosztogatók legfőbb célpontja

A kiskereskedő-óriás Wal-Mart Stores vált a fosztogatók legfőbb célpontjává a hétfőn pusztító Katrina hurrikán által sújtott területen. A tolvajok főleg az üzlet fegyver, valamint élelmiszer -és ruhakészleteit lopják - írja a Forbes.

A New Orleans-i Lower Garden kerületben található Wal-Mart üzleteiben már teljesen üres a fegyverraktár, habár a fegyverek és egyéb áruk lopása korábban is elterjedt volt a lánc más üzleteiben. A Wal-Mart lő-és vadászfegyvereket árul, kézi fegyvereket nem tartanak – írja Times Picayune nevű helyi lap.

A helyi fegyveres erők még mindig a mentésre, és az erőforrások felkutatására koncentrálnak, és többnyire tehetetlen a tolvajok megfékezésében. A városban fegyveres férfiak csoportjai garázdálkodnak – jelentette Terry Ebbert, a város biztonsági szolgálatának munkatársa.

A Wal-Mart 70-et újra megnyitott abból a 123 üzletből, melyek a Katrina hétfői pusztítása során megrongálódtak. Az üzletlánc még nem rendelkezik pontos adatokkal azzal kapcsolatban, hogy hány üzletből vittek el fegyvereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik