Nagyvilág

Magyarokat is keresnek New Orleansban

Hármat megtaláltak, hármat már mentenek ám további három, New Orleansban tartózkodó magyarról még nem tudnak semmit - mondta Batiz András kormányszóvivő.

Összesen kilenc ideiglenesen kint tartózkodó magyar volt a városban, hárman közülük már jelentkeztek a családjuknál, három ember kimentése folyamatban van. Három embert azonban még nem találnak, közülük ketten a hurrikán után jelentkeztek a Külügyminisztériumnál, és akkor elmondták, hogy egy egyetemi épületben vészelték át a vihart, azóta azonban nincs hír felőlük. Nincs hír a harmadik – minden valószínűség szerint egy szálloda vendéglőjében két éve dolgozó – magyar fiatalemberről sem.

A kormányszóvivő reméli, hogy ez a kommunikációs rendszerek összeomlásával magyarázható. A Külügyminisztérium válságkezelő központja ügyeletet tart, a 06-1-458-3500 számon éjjel-nappal várja azok hívását, aki nem találja hozzátartozóját – mondta.

A szóvivő tájékoztatása szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök táviratban fejezte ki George W. Bushnak együttérzését, tisztelettel adózva az áldozatok emléke előtt. A kormányfő biztosította az amerikai elnököt arról, hogy Magyarország minden segítséget megad a helyzet rendezése során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik