Nagyvilág

Koncentráltabban irányítana a Nissan

A Nissan központosított irányítás felé kacsingat, hogy megszüntese a párhuzamosságokat. Az országonkénti disztribúciós képviseletek helyett régiónkénti központokból irányítana. Az első ilyet a közép-kelet-európai régióban hozza létre a vállalat, budapesti irányítással.

A Nissan új irányítási konstrukcióval rukkolt elő, melynek lényege, hogy a cég országonként működtetett disztribúciós képviseletek helyett, régiónkénti, összevont irányítással működne. Az új stratégiát először a Közép-Kelet-Európában próbálják ki melynek során minden lehetséges funkciót – a könyveléstől az autók kiszállításán át a vámügyintézésig – összevonnak. Ezzel az anyavállalat a sok párhuzamosságot kívánja megszűntetni, az új rendszertől a kereskedelmi tevékenység átláthatóbbá válását várják.

Az irányítás központja Budapest lesz, ahol a helyi sajátosságokat is jól ismerő, a régió adott országaiból érkezett munkatársak is dolgoznak majd.

Az új szervezeti struktúra a legmodernebb informatikai technológiák felhasználására támaszkodik, melynek kiépítését egy magyar számítástechnikai cég, a KFKI Csoporthoz tartozó LNX Hálózatintegrációs Rt. valósította meg – áll a cég FigyelőNethez eljuttatott közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik