Nagyvilág

Száz pokolgép robbant Bangladesben

Legkevesebb száz kisebb pokogép robbant Dakkában és Banglades más városaiban; az egy időben elkövetett merényleteket iszlám szélsőségesek vállalták magukra.

“Pokolgépek robbantak szerte az országban. Vannak értesüléseink sebesültekről, de halottakról még nem” – közölte Abdul Kaijum rendőrfőnök. A rendőrség szerint ötven robbanást észleltek, közülük tizenötöt a fővárosban, Dakkában, húszat pedig az ország déli részén található nagy kikötővárosban, Csittagongban. Kilenc robbanást észleltek a dél-bangladesi Bariszalban és hatot a délnyugati Hulnában. Az észak-bangladesi Mimenszinghben legkevesebb tízen sebesültek meg, de a sebesülések súlyosságát nem közölték.

A robbantások célpontjai kormányhivatalok, sajtóklubok és bíróságok voltak.


Dakkában több pokolgép robbant a repülőtér, a bírósági épületek és piacok közelében. A robbanások helyszínén a Dzsamájetul Mudzsahidín csoport arab és angol nyelvű röpcéduláit találtá, melyek szövege szerint “eljött az idő, hogy az iszlám törvénykezést alkalmazzák Bangladesben”.


“Busht és Blairt figyelmeztették, hagyják el a muzulmán országokat. Elmúltak azok a napok, amikor muzulmán országokat irányíthattatok” – áll a röpcédulákon a rendőrség közlése szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik