Nagyvilág

Gólzáport vár a Real Madrid estére

A Real Madrid labdarúgói és vezetői is szórakoztató, gólzáporos mérkőzéssel kívánnak tisztelegni vasárnap este Puskás Ferenc előtt.

“Egy percig sem haboztunk a meghívás elfogadásával, hiszen legendás sportembert köszönthetünk. Büszkék vagyunk arra, hogy itt lehetünk. Vasárnap szép mérkőzést szeretnénk játszani. Kellemes emlékekkel kívánjuk elhagyni Budapestet” – mondta Butragueno a szombat késő délutáni sajtótájékoztatón. Emilio Butragueno alelnök és Raúl is a klub története egyik legkiválóbb alakjának tartja Puskás Ferencet.

A Real Madrid vezetőedzője, Vanderlei Luxemburgo szintén szórakoztató találkozót vár. “Fárasztó előidényen vagyunk túl, hiszen Ázsiában és Amerikában is jártunk. Jelenleg még nem vagyunk csúcsformában, úgy vélem, hogy hetvenszázalékos a felkészültségünk. De ennek ellenére biztos győzelmet és támadójátékot várok csapatomtól. Mindenképpen örömöt akarunk okozni a szurkolóknak, s persze a klub filozófiájának megfelelő produkciót láthatnak majd a nézők” – mondta a brazil tréner.

A spanyol újságírók átigazolási kérdésekben is választ vártak, de a szakember kitért a további erősítéseket firtató érdeklődés elől, s Michael Owen esetleges távozásáról sem ejtett szót. A játékosok közül először Raúl jutott szóhoz, s elmondta, hogy ő is rendkívül tiszteli Puskás Ferencet. “Mindannyian úgy gondoljuk, hogy a klub egyik legkiválóbb futballistája volt. Miatta is szeretnénk gólgazdag meccset játszani. Természetesen Real-győzelmet várok” – szögezte le a klasszis.

Roberto Carlos tavaly a brazil válogatott tagjaként járt Budapesten, s nemrég a Forma-1-es Magyar Nagydíjat is megtekintette. “Mindig örömmel jövök Magyarországra, hiszen az emberek kedvesen fogadnak. Szó sincs arról, hogy már unalmasnak tartanám Budapestet. Éppen ellenkezőleg, csodálatos városnak tartom” – mondta a brazil zseni. A sajtótájékoztató után került sor a Real Madrid nyilvános edzésére, amelyen a vártnál jóval kevesebben, mintegy kétezren voltak kíváncsiak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik