Nagyvilág

121 fővel a fedélzetén zuhant le egy gép

Lezuhant a ciprusi Helios légitársaság egy utasszállító repülőgépe helyi idő szerint vasárnap délben Athéntól északkeletre, 121 személlyel a fedélzetén - közölte a görög főváros repülőterének irányítótornya.

Az információ a görög légierőtől származik, amelynek két gépét az utasszállító után küldték. Az athéni repülőtér elveszítette a kapcsolatot a Helios gépével, amelynek röviddel korábban kellett volna leszállnia. A két felderítő gép a levegőben megtalálta az utasszállítót, és pilótáik látták, hogy annak másodpilótája összegörnyedten ül a fülkében. Az első pilótát nem látták. A gép Kálamosz fölött zuhant le, a fedélzeten 115 utas és hatfőnyi személyzet tartózkodott – közölték az irányítótoronyban.

Az utasok sorsáról még nincs hír. Oláh Lajos athéni magyar konzul azt közölte az MTI-vel: egyelőre tájékozódik a görög hatóságoknál arról, volt-e magyar utas a járaton. Mint megjegyezte, a görög tájékoztatási eszközök első jelentése szerint talán oxigénhiány lehetett a pilóták rosszullétének oka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik