Nagyvilág

Növekvő Swisscom-bevételek

A Swisscom társaság első féléves jelentése szerint közel felével emelte adózott eredményét annak ellenére, hogy az adott időszakban enyhe forgalomcsökkenés volt megfigyelhető.

A Swisscom bevételeinek alakulása azért is érdekes, mivel a német cégóriás nyerte meg korábban, az Antenna Hungária privatizációs tenderét.

Az előző évi eredményekhez viszonyítva az adózott eredmény 47 százalékkal, azaz 717 millió euróval emelkedett. Ugyanakkor az EBITDA eredmény 2 százalékos süllyedésével, 2,199 milliárd svájci frankra csökkent.

Az értékesítési árbevétel is emelkedett, 1,7 százalékos növekedésével elérte a 4,912 milliárd svájci frankot, miközben a vezetékes és a mobil üzletág is forgalomcsökkenés volt megfigyelhető. Előbbi 2,750 milliárd frankra, míg utóbbi 2,107 milliárd frankra csökkent. A vezetékes üzletágban jelentkező bevételkiesést részben pótolta az egyre növekvő ADSL szélessávú internet csatlakozások árbevétele. A mobil előfizetők száma is gyarapodott, és az év első felében elérte a 4,04 milliót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik