Nagyvilág

Helsinkiben a világ legjobb atlétái

Augusztus 6 -14 között rendezik a finn fővárosban a 10. szabadtéri atlétikai világbajnokságot. Helsinkiben 196 ország érkező 1892 versenyzője - köztük 16 magyar - méri majd össze a felkészültségét.

A magyarok közül az első napon a kalapácsvető Pars Krisztián, 3000 m akadályon Tóth Lívia, a diszkoszvető Kővágó Zoltán, Máté Gábor és Varga Roland, 400 m gáton Dezső Ákos, valamint a magasugró Győrffy Dóra lesz érdekelt a döntőbe jutásért. Közülük leginkább az olimpiai második Kővágóval szemben elvárás a kiemelkedő szereplés, aki a kilencedik magyar érmet szerezheti meg a világbajnokságok történetében.

A legfényesebb medál, azaz az arany még hiányzik a gyűjteményből, s nem valószínű, hogy a várva várt első hely éppen itt, Helsinkiben születik meg, hiszen Kővágónak ehhez az athéni bajnok és idén is ranglistavezető litván Virgilijus Aleknát kellene legyőznie. Aleknán kívül a tavalyi ötkarikás játékokról 15 aranyérmes található a mezőnyben, amelyben a legidősebb induló 50 éves, a legfiatalabb pedig 15 esztendős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik