Nagyvilág

Felvásárolja T-Mobile az osztrák tele.ring-et

A Deutsche Telekom(DT) és T-Mobile részlegének felügyelő bizottsága csütörtökön jóváhagyását adta rá, hogy a nagy német távközlési vállalat megvásárolja a nagyságra negyedik osztrák mobilszolgáltatót, a tele.ring-et.

A német cégnél nem kívánták megerősíteni azt a korábbi sajtóértesülést, miszerint 1,3 milliárd eurós vételi ajánlatot tettek az amerikai Western Wireless távközlési konszern tulajdonában lévő osztrák vállalatért. A T-Mobile – amely jelenleg második az osztrák mobilpiacon – a felvásárlással megerősödve közel zárkózhat az osztrák piacvezető Mobilkom Austriához (A1).

A sajtó szerint a tárgyalások a tele.ring megvételéről még folynak, de ha az ügylet létrejön, akkor a DT második legjelentősebb akvizíciójára kerülne sor. A legnagyobb, aminek értéke elérte a 35 milliárd dollárt, az amerikai VoiceStream Wireless cég 2001. évi megszerzése volt. Következő nagy beszerzési akciója állítólag a lengyel Polska Telefonia Cyfrowa Sp., Közép-Európa legnagyobb mobiltelefonos társasága 51 százalékos részesedésének megszerzése lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik