Nagyvilág

Mintegy 800 halálos áldozata van az indiai monszunnak

Mintegy 800 halálos áldozata van a monszunnak Nyugat-Indiában a héten a monszunesőzések okozta árvíznek és földcsuszamlások következtében - jelentette pénteken a helyi média.

A halálesetek többsége Bombay, India pénzügyi fővárosa térségében történt. A nyugat-indiai nagyvárosra rekordmennyiségű csapadék zúdult, aminek következtében szinte teljesen megbénult az élet. A monszunesőzés jelentős fennakadásokat okozott a szárazföldi, vasúti és légi közlekedésben a 15 millió lakosú Máhárástra államban, amelynek a fővárosa Bombay. A The Times of India című angol nyelvű napilap értesülései szerint a nyugat-indiai államban mintegy 800 halálos áldozata volt a természeti katasztrófának.

Eddig 513 holttestet találtak meg, közülük 273-at Bombayban.

Manmohan Szingh indiai államfő, aki csütörtökön látogatott a katasztrófa sújtotta államba, közölte, hogy “hatalmasak a károk”, és a kormányzat 115 millió dollárt fordít a katasztrófa következményeinek felszámolása az érintett területeken.

A központi kormány bárkákat, repülőgépeket, helikoptereket és a hadsereg szakembereit bocsátotta a helyi hatóságok rendelkezésére, akik a mentésben és az áldozatok azonosításában segédkeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik