Nagyvilág

Kurd lázadók robbantottak Törökországban

Pokolgépes robbantást hajtottak végre kurd gerillák Törökország délkeleti részén - közölte az Anadolu Ajansi török hírügynökség. A merényletnek nem volt halálos áldozata, sebesültekről sem érkezettt hír.

Az egyik pokolgépet Elazig tartományban, egy tehervonaton távirányítással hozták működésbe. A robbantás öt gépkocsit lerepített a vonatról. Emberi áldozatokról, sebesültekről nem érkezett jelentés.


Ugyancsak kedden két merényletet akadályoztak meg a török biztonsági erők, mindkettőt a kurd többségű Tunceli tartományban.
A plasztikbombát, melyet a biztonsági erők megtaláltak és megsemmisítettek, valószínűleg a tartományi kormányzó ellen akarták bevetni.

Tunceli városában ugyanaznap őrizetbe vettek egy fiatal férfit, akinél a házkutatás során C-4 plasztik robbanóanyagot és más, pokolgép készítéséhez használatos anyagokat találtak – közölte egy rendőrségi szóvivő.

A hatóságok feltételezése szerint a 25 éves férfi a Kurd Munkáspárt gerillaszervezetének tagja, és a városban évente megrendezésre kerülő fesztiválon akart robbantani. A három egymással határos, kurdok által lakott tartományban az utóbbi hónapokban fokozódtak a kurd felkelők és a kormányerők közötti harcok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik