Nagyvilág

A tőzsdék nem reagáltak

A részvénypiacok már beárazták a fenyegetéseket. A legújabb londoni robbantások semmilyen értelemben nem rázták meg a börzéket.

A budapesti börzén nem volt a két héttel ezelőttihez hasonló pánik. A BUX 0,46 százalékos csökkenését a zuhanó gyógyszeripari papírok okozták, amelyeket a délután kettőkor visszatért Antenna Hungária ötszázalékos növekedése sem tudott ellensúlyozni. A záróértéket valószínűleg a pesszimista amerikai piaci nyitás is lefelé húzta.

Az amerikai nyitás enyhén pesszimista hangulatot mutat. A NASDAQ mintegy fél százalékos eséssel reagált a délutáni londoni eseményekre. A piacot láthatóan sokkal jobban izgatja a kínai valuta dollárral szembeni erősödése, amire egy évtizede nem volt példa. Ez ugyanis tovább növeli az amerikai külkereskedelmi hiányt.

A Financial Times tudósításában kiemeli, hogy a most lezajlott események koránt sem olyan súlyosak, mint a két héttel ezelőtti londoni terrortámadás volt.


Az európai indexek szinte egyáltalán nem reagáltak az eseményekre, bár az elemzők arra hívták fel a figyelmet, hogy az ismétlődő terrorfenyegetés negatív hangulatot okozhat a befektetői oldalon. Az európai részvényindexek közel egyszázalékos negatív elmozdulással reagáltak napon belül, de jelentősebb csökkenést egyik mutató sem regisztrált. A frankfurti DAX kicsi eséssel, de a negatív tartományba fordulás nélkül zárta a napot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik