Nagyvilág

KTM: romló eredmény, kétszeres forgalom

Az osztrák KTM Power Sports folyó 2004/05-ös pénzügyi évének első három negyedében 26 százalékkal alacsonyabb, 10,1 millió eurós EBIT eredményt ért el. Forgalma ezzel szemben 115 százalékkal 247 millió euróra emelkedve több mint megduplázódott.

Az eredmény romlás részben a dollár-árfolyam negatív hatásából származott. Ez összességében 5,1 millió euróval terhelte meg az EBIT eredményt. Kedvezőtlenül alakult a német, osztrák és svájci piacokon az üzleti helyzet. Emellett emelkedtek a rezsiköltségek is, amit csak részben tudott kompenzálni a magasabb forgalom.

Az augusztus végén záró pénzügyi évre a cég 10 százalékos forgalomnövekedést és 440 millió eurós forgalmat vár. A negyedik negyedévben sikeresen beindult az új közúti motorkerékpár és az új terepmodell gyártása, ezért a negyedik negyedév várhatóan a legsikeresebb lesz a cég történetében.

Az eredmény beszámoló alkalmából a cég bejelentette az amerikai Polaris haszongépjármű gyártó vállalat belépését tulajdonosai közé. A Polaris a Swisspartners 24 százalékos pakettjét vette át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik