Nagyvilág

Amerikában tanult a terroristák egyik segítője

A londoni robbantásokkal kapcsolatban körözött egyiptomi kémiatanár egy amerikai állami egyetemen tanult 2000 januárjától májusáig. A férfi bérelte állítólag az egyik lakást, amelyben a razziák során robbanószert találtak a nyomozók.

A The Times című brit lap szerint a nyomozók látókörébe került egy egyiptomi kémiatanár, aki a leedsi egyetemen adott elő. A 33 éves egyiptomi férfi bérelte állítólag az egyik olyan lakást, amelyben a héten végrehajtott nagyszabású leedsi razzia során robbanószert találtak. A lap értesülése szerint a férfi ismerte a merénylők némelyikét, nem sokkal a robbantások előtt távozott Nagy-Britanniából, miután a szomszédoknak azt mondta, hogy “gondok támadtak” a vízumával.

Az Észak-Carolina amerikai szövetségi állam Raleigh városának állami egyetemén tanult a vegyészmérnöki karon Magdy El-Nashar 2000 januárja és májusa között.

Az ABC amerikai televízió úgy értesült: a brit nyomozók a talált robbanószerből arra következtettek, hogy az El-Nashar bérelte lakásban állították elő a merényletekhez használt négy pokolgépet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik