Nagyvilág

Abbász ott tárgyalt, ahol az izraeli helikopterek támadtak

Izraeli harci helikopterek csapást mértek pénteken a Gázai övezetre, ahol Mahmud Abbász palesztin elnök éppen szélsőséges palesztinokat igyekezett rávenni arra, hogy tartsák be az Izraellel kötött tűzszüneti egyezményt.

Helybeliek szerint az izraeli hadsereg az egy nappal korábbi palesztin támadást torolta meg a csapásméréssel. Csütörtökön késő délután egy, a Gázai övezetből kilőtt rakéta megölt egy fiatal izraeli nőt egy, az övezet határához közeli izraeli településen. Jelentések szerint a palesztin támadók összesen négy rakétát lőttek ki a településre, ezek egyike okozta a huszonéves nő halálát.

A rakétatámadásokat két külön közleményben magára vállalta a Hamász katonai szárnya, az Ezzedin al-Kasszám Brigádok és az Abbász Fatah mozgalmához tartozó Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai is

Az izraeli helikopterek legkevesebb négy gázai körzetre lőttek ki rakétagránátokat. Több lövedék Dzsabalíja palesztin menekülttábor mellett csapódott be. Ugyancsak lőtték azt az övezet északi részén lévő temetőt, ahonnan a palesztin fegyveresek rendszeresen lőnek ki rakétákat a közeli zsidó településekre.

Az izraeli hadsereg egyik illetékese elmondta: ennek a támadásnak a célpontja a Hamász radikális palesztin szervezet fegyverraktára volt. A Gázai övezet középső része ellen két csapásmérést hajtottak végre a helikopterek. Ezek részletei azonban nem ismeretesek. Esetleges sebesülésekről egyelőre nem érkezett hír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik