Nagyvilág

Doppingbotrány a Tour de France-on

Doppinggyanú miatt letartóztatták Dario Frigót, a francia körversenyen szereplő Fassa Bortolo csapat olasz versenyzőjét. A 31 éves sportoló feleségének autójában az albertville-i nyomozók kedden tiltott teljesítménynövelő szerekre, köztük 10 adag EPO-ra bukkantak.

Reggel fél 8-kor jöttek érte, és bevitték kihallgatásra. Ez az incidens csak őt érinti, a csapat többi tagját nem – közölte az istálló szóvivője. A hatóságok részéről az egyik illetékes annyit árult el, hogy az eset nem hasonlítható a 2002-es Rumsas-botrányhoz, mivel most sokkal kevesebb doppingszert találtak. Három éve hasonló körülmények között bukott le Raimondas Rumsas. A litván kerekes feleségének autójában bukkantak rá többféle és nagymennyiségű tiltott szerre.

A versenyben mindeközben a hatszoros győztes Lance Armstrong vezet, aki a keddi első komoly hegyi szakaszon szinte az összes komoly riválisát faképnél hagyta. Az amerikai sportolótól a szakértők szerint most már nagyon nehéz lesz elvenni a végső győzelmet. Az első pár napon parádésan szereplő Bodrogi László mostanra visszacsúszott összetettben a 126. helyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik