Nagyvilág

Mind a négy merénylő meghalt Londonban

Mind a négy londoni robbantás elkövetője meghalt a múlt csütörtöki merényletekben - jelentette kedd délután a Sky News hírtévé rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Eközben több személyt őrizetbe vett kedden a brit rendőrség a Leedsben kezdett nagyszabású kutatási akció során. A házkutatások egyik helyszínén, a Burley nevű városrészben délutáni – egyelőre részletek nélküli – bejelentés szerint egy ellenőrzött robbantást is végrehajtottak. Az egyik házat a rendőrség kordonnal vette körül, és helyszíni jelentések szerint steril ruhába öltözött nyomrögzítő szakértők mozogtak az épületben és környékén. A rendőrség lefoglalt és lepecsételt egy piros Volkswagen gépkocsit.

Nem hivatalos értesülések szerint a Scotland Yard olyan adatok birtokába jutott, hogy a csütörtöki merényletek elkövetői Leedsből vonattal utaztak Londonba, majd vissza. Kedd délutánig mindazonáltal még nem jelentettek be őrizetbe vételeket.

Lapértesülések szerint a terroristák katonai jellegű robbanószert használtak. Sir Ian Blair, a londoni rendőrség első embere a BBC rádiónak azt mondta: valószínű, “sőt nem is kérdéses”, hogy London ellen újabb merényletet fognak megkísérelni, csak az nem tudható, hogy mikor. Sir Ian Blair szerint továbbra is London és New York a világ két kiemelt terrorista célpontja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik