Nagyvilág

A Coty Inc. parfümgyártó világelső lett

A Coty Inc. felvásárolta az Unilever Cosmetics International (UIC) parfüm üzletágát, amelynek köszönhetően a világelsőségre tett szert. Az ügyletet hamarosan Ausztriában zárják le.

Az UIC globális parfüm üzletágát felvásárolta a Coty Inc. – jelentette be a cég hétfőn. A Business Wire értesülései szerint az ügyletet Ausztriában hamarosan lezárják, miután minden szükséges engedélyt megkapnak az illetékesek.


A felvásárlással a Coty vezető világpiaci pozíciója erősödik – mondta Bernd Beetz, a vállalat vezetője. Ezzel a stratégiai lépéssel a Coty a világ legnagyobb parfümforgalmazójává válik, ami a későbbiekben hozzájárul a vállalat azon célkitűzéséhez, hogy bekerüljön a világ öt legnagyobb kozmetikai cége közé – tette hozzá Beetz.


Coty Inc. 25 országban van jelen és 2 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le 2004-ben. Többek között olyan közismert illatszereket forgalmaz, mint például az Adidas, the healing garden, Celine Dion, Esprit, Miss Sixty, Shania Twain valamint David és Victoria Beckham. A vállalat égisze alá tartozó Lancaster Group pedig többek között a Davidoff, Jennifer Lopez, Lancaster, JOOP!, Kenneth Cole, Sarah Jessica Parker, Nautica and Jette Joop forgalmazója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik