Nagyvilág

Két év múlva megépülhet a BSR Center

A világ egyik legnagyobb ingatlanalapjával, a GLL Accession Funddal hoz létre vegyesvállalatot az izraeli tulajdonú BSR Europe ingatlanfejlesztő társaság egy budapesti irodakomplexum építésére. A közös vállalkozásban a BSR Europe-nak 30, a GLL-nek 70 százaléka lesz.

A BSR Center építése a tervek szerint szeptemberben indul, és mintegy két évig tart – tájékoztatta a Világgazdaságot Michael Saidov, a BSR Europe régiós vezetője. A 32,6 millió eurós beruházás során négy irodaépületet húznak majd fel. Az épületek összterülete 40 ezer négyzetméter lesz.

Még folyik az egyeztetés a finanszírozásról, a vegyesvállalat már a költségek 80 százalékáig kapott ajánlatokat különböző bankoktól. A projektet a BSR Europe-hoz tartozó BSR Budapest irányítja és ellenőrzi.

A BSR Center felépítéséről egyébként már 2000-ben döntöttek, ám a tervek azóta jelentősen megváltoztak. A négy blokkból álló épületegyüttes az eredetileg beépíteni szánt területnek csak a harmadát foglalja el. A korábbi elképzelés megszületése óta ugyanis megnőtt a budapesti irodapiaci kínálat, közben pedig a BSR figyelme az egyre ígéretesebb lakáspiac felé fordult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik