Nagyvilág

Brazil varázslat a Konföderációs Kupa döntőjében

Elmaradt a várt nagy csata a Konföderációs Kupa frankfurti döntőjében: a brazil labdarúgó-válogatott 4-1-re kiütötte az argentin együttest. A dél-amerikai szupercsapatok mindig kemény presztízscsatát vívnak, de ezúttal túlságosan nagy volt a különbség.

Az argentinok igazán veszélyes helyzetig nem jutottak el, és Juan Ramón Riquelme ezúttal nem igazolta, hogy Ronaldinhóhoz hasonlóan tudna irányítani. A legizgalmasabb pillanatokat az időjárás okozta: a szakadó esőben beázott a stadion teteje, így jelentős mennyiségű víz ömlött a pályára.

A világbajnoki és Copa América-címvédő brazilok gyorsan vezetéshez jutottak: a 11. percben Adriano meglódult, jobbról megindult középre, majd a késve érkező védőket megelőzve 18 méterről elementáris erővel bombázott a kapuba (1-0). Öt perccel később megduplázta előnyét Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány csapata, Kaká varázslatos mozdulattal csavart a kapu bal oldalába (2-0).

A szünet után gyorsan eldőlt a kupadöntő sorsa: a 47. percben Cicinho jobb oldali beadását Ronaldinho juttatta a kapuba (3-0). Ezután brazil gálába csapott át a döntő, Ronaldinhóék időnként statisztaszerepbe kényszerítették a világ egyik legjobb gárdáját. Adriano gólkirály akart lenni, s a 63. percben Cicinho beadásából be is fejelte ötödik itteni találatát, így egyedül vezette a listát (4-0). Két perccel később Aimar fejesgóllal szépített (4-1). Az utolsó negyedórában Dida bravúrjai miatt már nem láthattak gólt a szurkolók, akik így is remek csemegével gazdagodtak.

A néhány órával korábban lejátszott bronzmérkőzésen a házigazda német csapat óriási csatában, hosszabbítás után 4-3-ra győzte le Mexikó válogatottját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik