Nagyvilág

Bizakodó az Exxon Mobil vezére

Az Exxon Mobil Corp. második negyedévi olaj- és gáztermelése gyakorlatilag megegyezik az első negyedévivel, amikor csökkent, de a második félévi termelés növekszik – jelentette ki a vállalat vezérigazgatója.

Lee Raymond azt mondta, hogy az Exxon termelése nő a harmadik és a negyedik negyedévben, sőt talán a jövő első negyedévben is. Az Exxon idei első negyedévi kőolaj- és földgáztermelése 5 százalékkal csökkent.

Az illetékes arról is beszámolt egy New York-i fórumon, hogy az Exxon nem tervez olajfinomítókat létrehozni megüresedett légitámaszpontokon az Egyesült Államokban. A felszámolt légi bázisokon történő olajfinomító építés gondolatát az amerikai elnök vetette fel a közelmúltban azzal a céllal, hogy bővüljön a feldolgozott olajtermék gyártás az Egyesült Államokban. Raymond szerint a létesítmények nem alkalmasak erre a célra.

Az Exxon Mobil hat olajfeldolgozót működtet az Egyesült Államokban, amelyek együttes kapacitása napi 1,85 millió hordó. A cég inkább azt tervezi, hogy a már meglévő létesítményeinek a kapacitását növeli, semmint újabbakat építsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik