Nagyvilág

Tőkeemelés a magyar Volksbank leánynál

A Magyarországi Volksbank tulajdonosai 2,4 milliárd forinttal megemelték a bank saját tőkéjét, 8,49 milliárd forintról 10,93 milliárd forintra. A plusz tőkét a bank fejlesztésekre használja fel.

Skonda Mária, a Magyarországi Volksbank Rt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy hitelintézet jegyzett tőkéje a korábbi 4 milliárd forintról 870 millió forinttal, 4,87 milliárd forintra növekszik. A tőketartalékok összege az eddigi 3,692 milliárdról – 1,566 milliárd forinttal bővülve – 5,258 milliárd forintra emelkedik. A eredmény- illetve az általános tartalék összege változatlan maradt.

A tőkeemelést követően csak kisebb módosulások történtek a Magyarországi Volksbank tulajdonosi szerkezetében: a török tulajdonos, a Türkiye Halk Bankasi – amely eddig 10 százalékos részesedéssel rendelkezett -, nem vett rész a tőkeemelésben, így tulajdonrésze 10 százalékról 8,3 százalékra csökkent, a helyette tőkét emelő többségi tulajdonos, a Volksbank International AG részesedése viszont 2 százalékponttal 86 százalékra nőtt.

A pénzt a bank fejlesztésére használnák fel: a jelenleg 29 egységből álló fiókhálózatot három év alatt 50 egységre bővíti. A tervek szerint 2005-ben 1,5 milliárd forintot fordítanak fejlesztésekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik