Nagyvilág

Szíria-ellenes politikust gyilkoltak meg Libanonban

Pokolgépes merénylet áldozata lett kedden Bejrútban George Haui, a Libanoni Kommunista Párt volt főtitkára. A Szíria-ellenességéről ismert politikust a gépkocsijába rejtett robbanószerkezet ölte meg a libanoni főváros Vata Muszaitbi kerületében.

Haui személyében egy hónapon belül már a második olyan neves politikust gyilkollják meg Bejrútban, aki közismerten szemben állt Damaszkusszal.

Az egyik szemtanú elmondása szerint csak azt látták, hogy az arra haladó gépkocsi vezetője sikoltozni kezd, és kiugrik a járműből az ablakon át. Amikor odarohantak, akkor látták meg az ülésen heverő Hauit, aki azonnal belehalt rendkívül súlyos sebesüléseibe. A rendőrség szerint a pokolgépet az ülés alá rejtették, és távirányítóval hozták működésbe. A sofőr súlyosan megsérült.

A tettesek kilétéről semmit sem tudni. Egyes vélemények szerint a merénylet hasonlóságot mutat azzal a robbantással, amely június 2-án megölte a szíriai beavatkozást szintén bíráló Szamír Kaszir újságírót. A kommunista párt jelenlegi vezetője az izraeli titkosszolgálatot vádolta meg a gyilkossággal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik