Nagyvilág

A CIA tudja, hol bujkál bin Laden

Porter Goss, a Központi Hírszerző Hivatal (CIA) első embere az amerikai Time magazinnak adott interjújában kijelentette: tudja, hol rejtőzik a világ legkeresettebb terroristája, Oszama bin Laden, az al-Kaida vezére – írja a Népszava.

Újságírói kérdésre, hogy tudja-e hol bujkál Oszama bin Laden, Goss ezt felelte: “Meglehetősen pontos elképzelésem van arról, hol van.”

A CIA főnöke megemlítette: számos “gyenge láncszem” is található az Egyesült Államok vezette terrorizmus elleni harcban. Washington tiszteletben tartja más államok szuverenitását, s ez megnehezíti bin Laden kézre kerítését.

A közelmúltban látott napvilágot az a hír, mely szerint Oszama bin Laden, a szaúdi születésű milliárdos “él és virul”. Mindezt a tálibok egyik parancsnoka nyilatkozta egy pakisztáni magántévének. Eme híreszteléseket Pervez Musarraf pakisztáni elnök szavai csak megerősítették. Az államfő azoknak a volt al-Kaida tagok tanúvallomására hivatkozott, akiket a dél-ázsiai országban fogtak el a pakisztáni hatóságok. Nemrégiben az Egyesült Államok azonban elmarasztaló kritikával illette Musarraf államát a gyanúsítottak elleni vadászatban nyújtott szerepe kapcsán. Feltételezések szerint a terroristavezér Pakisztán Afganisztánnal határos törzsi területén bujkál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik