Külföld

Ártatlan Michael Jackson

admin
admin

2005. 06. 14. 07:06

Az összes vádpontban felmentette az esküdtszék hétfőn a kiskorú szexuális zaklatásával vádolt Michael Jacksont. Az esküdtek összesen 28 órát tanácskoztak, mérlegelték a vád és a védelem érveit, és a hetedik ülésnapon, hétfőn hozták meg döntésüket.

Michael Jackson Neverland nevű birtokáról a Santa Maria-i bíróságra hajtatott, mihelyt megkapta az értesítést, hogy az esküdtek egyetértésre jutottak az összes vádpontban. A felmentést az énekesnek a bíróság előtt várakozó hívei örömujjongással fogadták. Az énekes szabad emberként távozott a bíróságról.

A 46 éves Jackson ellen a múlt év végén tíz pontban emeltek vádat kiskorúval szemben elkövetett szeméremsértő cselekedetek címén, illetve gyerekrablásra szőtt összeesküvésért, jogtalan fogva tartásért, zsarolásért, s azért, mert alkoholt itatott áldozatával céljai elérése érdekében. Az esküdtek a védelemnek hittek a vád képviselői és tanúi helyett.

A vád megrögzött pedofilként állította be az énekest, a védelem viszont pénzsóvár szélhámosok áldozatként festette le. Thomas Mesereau védőügyvéd a felperes anyját

Jackson az ítélethirdetés után (Foto: AP)

pénzsóvár szélhámosnak minősítette.


Záróbeszédében az anyára, valamint a ma 15 éves felperes fiúra és öccsére utalva azt mondta az esküdteknek, hogy meg sem tudják számolni két kezükön a vád tanúinak eskü alatt tett hazugságait.

A Santa Maria-i perben az elmúlt 15 hét során több mint 130 tanút vonultatott fel a vád és a védelem. Köztük volt a popsztár vádlója, a ma 15 éves Gavin Arvizo, aki úgy vallott, hogy az énekes 2003-ban szexuálisan zaklatta. A molesztálás egyetlen szemtanúja rajta, a feltételezett áldozaton kívül az öccse volt.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.