Nagyvilág

Komáromban fejleszt az Elanders

Többmilliárdos beruházással a komáromi ipari parkban építi fel új, egész Közép-Európát kiszolgáló üzemét és logisztikai központját az Elanders AB – erősítették meg a Napi Gazdaság információit a cégnél.

A legnagyobb svéd nyomdaipari cég döntésének hátterében elsősorban a térségben folyamatosan növekvő kereslet, valamint a hazai termelés áttelepítése áll. Per Brodin, az Elanders magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója elmondta, hogy nemrég a legnagyobb finn nyomdaipari vállalattal közösen céget alapítottak az új beruházás megvalósítására. (A Hansaprint Elanders Nyomdaipari Kft.-t még tavaly nyáron hozta létre az Elanders és a Hansaprint Oy.)

Az Elanders – amely hosszú évek óta partnere az Ericssonnak is – 2001-ben hozta létre magyar cégét, az Elanders Hungaryt. A termelést Zalalövőn kezdték el, ahol – a Flextronics megrendelésére – elsősorban Sony-Ericsson mobiltelefonokhoz gyártottak leírásokat, illetve használati utasításokat. Az Elanders Hungary a világ vezető autóipari cégeinek szállít különböző nyomdai termékeket, de gyártanak telefonkönyvet és tankönyveket is. Mindemellett a közelmúltban Zalalövőre került a svéd állami megrendelések jelentős része is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik