Nagyvilág

Jelentősen növelte bevételét az EasyJet

A vezető európai olcsó jegyes légitársaság, a brit EasyJet az üzleti éve márciussal zárult első felében 26 százalékkal 553 millió fontra növelte a bevételét az egy évvel korábbihoz képest.

Az adó előtti vesztesége a nagyobb üzemanyagköltség miatt egyszeri tételek nélkül 22 millió fontra nőtt az egy évvel azelőtti 19 millióról. Az utasok száma 25 százalékkal 13,5 millióra gyarapodott, a foglaltság kissé javult az egy évvel korábbihoz képest, 83,8 százalékra a hat hónap átlagában.

A legutóbbi üzleti év végén az EasyJetnek 92 repülőgépe volt az egy évvel azelőtti 74 helyett, 153 járata 105 helyett, 44 repülőtérről vitt utasokat 38 helyett – az újak között volt a budapesti, Ferihegyi repülőtér is. A pénzügyi évben 24,3 millió utast szállított az előző évi 20,3 millió után. A foglaltság átlagosan 84,5 százalékra javult az előző évi 84,1 százalékról. Erre a pénzügyi évre kedden változatlan bevételt jósoltak a cégnél egy utasra számolva, és az adó előtti eredmény csökkenését várják.

Tavaly az EasyJet menetrendszerinti budapesti járatain 208 537 utast szállított, és összesen 1790 menetrendszerinti járattal üzemelt ezen az útvonalon. A budapesti menetrendszerinti járatok utasszámát tekintve tavaly az EasyJet az ötödik volt a Malév, a Lufthansa, a SkyEurope és a British Airways mögött, kevéssel megelőzve a hatodik helyezett WizzAirt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik