Nagyvilág

Hamarosan fiókká válhat a BNP Paribas

Bankfiókként folytathatja a jövőben tevékenységét Magyarországon a BNP Paribas Hungária Bank Rt. – tudta meg a NAPI Gazdaság. Fiókként akár a duplájára is emelkedhet a magyar pénzintézet mérlegfőösszege.

Az elmúlt hónapok vizsgálatai nyomán erről szóló javaslatot terjesztünk bankunk igazgatótanácsa és francia tulajdonosunk elé még e hónapban, így hamarosan a formális döntés is megszülethet – mondta a lapnak Haás László vezérigazgató. A grémium egyben arról is határoz majd, hogy mikortól folytassa francia bankfiókként a munkát a magyar pénzintézet.

Hasonló bejelentést eddig a Dresdner Bank tett, ám a BNP Paribas lesz az első jelentős méretű fiókká váló bank. A hitelintézet ugyanis 157 milliárd forint mérlegfőösszegű, több mint ezer ügyféllel bír, 140 alkalmazottat foglalkoztat. Az ügyfelek a változáson csak nyernek, hiszen számukra a jövőben hozzáférhetővé válnak a francia anyabank konstrukciói is. A bank szempontjából két alapvető előnnyel jár a fióklét. Ledőlnek a hitelezési korlátok, a jövőben szinte bármekkora üzletet köthetnek, mivel a francia anyavállalat limitjei lesznek érvényesek rá. A másik előny, hogy fiókként akár a duplájára is emelkedhet majd a magyarországi mérlegfőösszeg, mivel a jövőben már a hazai fiók állományában jelenik meg minden Magyarországon kötött üzlet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik