Nagyvilág

Rekordnyereség a brit postánál: a dolgozók is részesednek

A Royal Mail minden dolgozója 1074 font jutalmat kap, miután a cég 537 millió fontos (mintegy 200 milliárd forintos) nyereséget termelt tavaly.

A cég vezérigazgatója, Adam Crozier 2,2 milliót kap azért, mert a három évvel ezelőtti napi 1,5 millió fontos veszteségű állami cégből napi 2 millió fontos nyereségbe fordította a céget. a profit egy év alatt 144 százalékkal emelkedett.

Az első osztályú levelek 92,8 százalékát kézbesítették időben, a másodosztályúaknak pedig 98,5 százalékát. Az elveszett levelek számát az egy ével ezelőtti 28 millióról 16 millióra csökkentették. Naponta összesen 84 millió levelet kezelt a posta, vagyis évente 8,96 milliárdot.

A három évvel ezelőtt elindított üzleti terv eredményeképp napi egymillióval nőtt a kézbesített levelek száma, de a munkahelyek számát 33 ezerrel csökkentették, és bezártak 2500 városi postát.

A Royal Mail négy céget foglal magába, a postahivatalokat magábafoglaló Post Office még mindig veszteséges – írja a BBC.

Az állami postát felüygeli Postwatch elégedett az eredménnyel, de a cég számára kitűzött 15 célból tizenegyet nem tudott teljesíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik