Nagyvilág

16 százalékkal bővült a Cisco nyeresége

A Cisco Systems kedden közölte, hogy negyedéves nyeresége 16 százalékkal emelkedett, az internet-bázisú telefonáláshoz szükséges kellékek erős eladásai, valamint a telefon- és kábeltársaságok növekvő megrendelései következtében.

Az internet forgalomhoz szükséges berendezések legnagyobb gyártója a Wall Street várakozásainak megfelelő árbevétel-növekedésre számít a jelenlegi pénzügyi negyedévben. Elemzők szerint a Cisco az észak-amerikai és az európa piacokon további bővülésre számít, az ázsiai kilátások azonban nem túl biztatóak. Az IBM nemrég jelentette be, hogy a 13 ezer fő elbocsátására készül a japán és az európai piacok gyengélkedése miatt.

A Cisco nettó árbevétele a – szezonálisan gyengének számító – harmadik pénzügyi negyedévében tíz százalékkal 6,2 milliárd dollárra emelkedett. A bevétel túlnyomó része nagyvállalatoktól származott, de jelentős üzletek köttettek meg telekomcégekkel – British Telecom, Sprint, Comcast – is a negyedév során. Az április 30-án záródó harmadik pénzügyi negyedévben a nettó profit 1,4 milliárd dollár, volt az egy évvel korábbi 1,2 milliárd dollár után.

A jelenlegi, negyedik pénzügyi negyedévben a társaság 6,45-6,6 milliárd dollár árbevételre számít, ez némileg magasabb sáv, mint amit a Reuters elemzői konszenzusa vár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik